School voor Padwerk

Angst

 

Het tegenovergestelde van liefde en vrijheid

 

 

16 en 17 februari 2019Iedereen kent angst. Angst vormt de aanzet tot al onze verdedigingsmechanismen, soms terecht maar meestal onterecht. Overal waar we niet in contact zijn met het goddelijke of het hoger zelf in ons, bestaat angst. We kennen heel veel angsten. Angst is altijd gebaseerd op een verkeerde conclusie. Alle beelden zijn doorspekt met angst. Waar angst is, kan geen liefde zijn en geen vrijheid. Onze waarneming van de wereld en onszelf vernauwt en we lijken steeds minder bij machte onszelf te redden en te leven naar wie we zijn.


Daarom is het onderkennen van en het werken met onze angsten ook zo van essentieel belang binnen het Padwerk. Het is een van de drie centrale tekortkomingen in de mensheid en wordt in bijna alle lezingen genoemd. Loskomen van onze angsten betekent dat ons hart weer meer open kan gaan, dat we steeds vrijer worden in dit leven en dat we weer in contact kunnen komen met het existentiële verlangen naar heelheid en verlichting zodat dat vervuld kan worden.


In deze module gaan we aan de gang met angsten en zullen we ze gebruiken als een weg naar liefde, opening en vrijheid voor onszelf en samen met anderen.lezingen


101 Verdediging

123 Bevrijding en vrede door het overwinnen van angst voor het onbekende

136 Angst voor jezelf - een illusie

155 Angst voor jezelf; geven en ontvangenzaterdag en zondag 10.00 – 18.00 uur

Plaats Haarlem

Leraar Ria van Dijke


informatie en inschrijving scholing(at)padwerk.nl