Lezing 189

Lezing 189: Door fasen van bewustzijn naar identificatie met je ware zelf

Citaten:
"In de mate waarin het bewuste zelf zijn reeds aanwezige kennis van de waarheid, zijn reeds aanwezige kracht om zijn goede wil in daden om te zetten gebruikt, en zijn reeds aanwezige vermogen inzet om positief, toegewijd, waarachtig, moedig en volhardend in de betreffende strijd te zijn, om zijn houding ten aanzien van het probleem te kiezen, precies in die mate verruimt het bewustzijn zich en wordt het steeds meer doortrokken van het spirituele bewustzijn. Het spirituele bewustzijn kan zich niet manifesteren zolang iemand bij het leiden zijn leven zijn reeds aanwezige bewustzijn niet volledig gebruikt. Door het te gebruiken wellen uit de diepte van de persoon nieuwe inspiratie, nieuwe werelden van visie en begrip, van diepgaande wijsheid en ervaring op."
"In de mate waarin het bewuste zelf zijn reeds aanwezige goede wil gebruikt en zijn vermogen om positief te zijn - bijvoorbeeld toegewijd, waarachtig, moedig en volhardend - en om werkelijk een houding te kiezen ten opzichte van het probleem, in die mate verruimt het bewustzijn zich en wordt het steeds meer doordrenkt met spiritueel bewustzijn. Het spirituele bewustzijn kan zich niet manifesteren zolang je je reeds aanwezige bewustzijn niet volledig gebruikt om je leven te leiden. Als je het aanwezige bewustzijn volledig gebruikt wellen nieuwe inspiratie, visie, inzicht, wijsheid en ervaring op uit de diepte van jezelf. "


Uitgesproken op 12 februari 1971 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: Self-Identification Determined Through Stages of Consciousness.

Deze lezing is opgenomen in Padwerk boek:Werken aan jezelf of juist niet?

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl