Lezing 74

Lezing 74: Over onzekerheid, verwarring en vage motieven

Citaten:
"Wij in onze zijn wereld dankbaar voor ieder mens die zich inspant om zich te zuiveren en zich te ontwikkelen. Iedere inspanning op dat gebied draagt bij aan het algehele evolutieplan voor het totale universum. Ieder probleem dat je oplost, ieder oprecht zelfinzicht draagt daar in bepaalde mate toe bij en verandert de loop van universele en kosmische krachten. Je hebt geen idee hoe belangrijk de pogingen en inspanningen van ieder menselijk wezen zijn. Als jullie dat wel hadden, zouden heel veel meer mensen er veel harder aan werken. Al het lijden op deze wereld komt voort uit onwetendheid, uit het niet de waarheid onder ogen willen zien."
"Kleine verwarringen aan de oppervlakte zijn de symptomen van grotere nog verborgen verwarringen. Daarom heb je de uiterlijke gebeurtenissen nodig; het zijn de wegwijzers naar je innerlijke situatie. Daarom zijn de kleine, dagelijkse verwarringen – op zich misschien van weinig betekenis en misschien 'onbelangrijk' – juist de beste om mee te beginnen. "


Uitgesproken op 25 november 1960 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: Confusions and Hazy Motivations.

Deze lezing is opgenomen in lezingbundel: 20

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl