Lezing 212

Lezing 212: Aanspraak maken op het totale vermogen tot grootheid

Citaten:
"Visualiseer jezelf als iemand die niet bang is voor het slechtste in zichzelf, omdat het slechtste in de allermooiste, wijste, sterkste liefdeskracht zal transformeren. Door het te verbergen wordt het kleinzielig en gevaarlijk. Door het te ontmaskeren maak je het mogelijk dit nieuw potentieel onder ogen te zien."
"In de mate dat je edelmoedig en vol vertrouwen het beste aanbiedt dat je aan het leven te geven hebt, God toelaat het over te nemen, in precies diezelfde mate voel je het recht om je armen wijd te openen om het beste te ontvangen wat het leven jou te bieden heeft. In de mate dat je afhoudt in de kleinzielige angst dat dit misschien je eigenbelang schaadt, in die mate moet je ook wel de rijkdommen van het leven afweren. Dit werkt feilloos. Er zit een fijn afgestemd mechanisme in de diepste regionen van je psyche dat absoluut volmaakt werkt. "


Uitgesproken op 1 juni 1973 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: Claiming the Total Capacity for Greatness.

Deze lezing is opgenomen in lezingbundel: 2

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl