Lezing 72

Lezing 72: Angst om lief te hebben

Citaten:
"In het niet kennen van jezelf ligt je diepste angst voor het onbekende. Wanneer je deze angst kwijtraakt, ben je niet bang meer voor verantwoordelijkheid en ook niet voor de waarheid van de flexibele wet van het universum. Ook voor het leven, dat altijd flexibel is, zul je niet bang zijn. In al zijn flexibiliteit is het leven op de keper beschouwd onveranderlijk, echter nooit statisch."
""Naarmate je verder komt op deze specifieke tocht op je pad, zul je als mens totaal anders gaan functioneren. De manier waarop je het leven ervaart, zal veel voller worden. Je zult ieder moment zo vol leven zijn! Je zult je bewust zijn van jezelf en anderen zoals je nooit voor mogelijk had gehouden. Er zullen zich onvoorstelbare krachten in je ontwikkelen, creatieve krachten, nieuwe inzichten, een toenemende, zich ontplooiende intuïtie, die je steun en veiligheid zullen geven zoals je je zelfs nu, na al je vooruitgang, nog niet kunt indenken.""


Uitgesproken op 28 oktober 1960 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: The Fear of Loving.

Deze lezing is opgenomen in lezingbundel: 21B

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl