Lezing 155

Lezing 155: Angst voor jezelf; geven en ontvangen

Citaten:
"Angst voor jezelf is de sleutel. Voordat je je op een intensief pad van zelfconfrontatie begeeft, weet je niet dat je eigenlijk alleen je eigen onbekende diepten vreest. Je projecteert deze echte angst op alle mogelijke andere angsten, waar je je in de loop van je leven al of niet bewust van wordt. Want deze geprojecteerde en misplaatste angsten kunnen ook ontkend en toegedekt worden. "
"De mensheid slingert tussen twee uitersten heen en weer: om ofwel het hebberige, zelfzuchtige kind te blijven, dat uitsluitend wil ontvangen en allerminst geneigd is te geven, ofwel zich tot onechte liefde te forceren. Aangezien elk van beide alternatieven ongewenst blijkt, pendelt de mens gewoonlijk van het een naar het ander, hoewel één kant sterker kan zijn. Alleen wanneer je heel eerlijk en nauwlettend naar jezelf kijkt, zul je beide misvormingen in jezelf aantreffen."


Uitgesproken op 13 oktober 1967 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: Fear of Self -- Giving and Receiving.

Deze lezing is opgenomen in lezingbundel: 8

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl