Lezing 199

Lezing 199: De betekenis van het ego en de transcendentie ervanĀ 

Citaten:
"Ego betekent fragmentatie, verbrokkeling. Iedere entiteit die in deze fragmentatie en daardoor in de cyclus van geboorte en dood gevangen zit, heeft tot taak om zijn werkterrein, zijn waarneming, zijn bewustzijn en zijn scheppingskracht uit te breiden. De moeilijkheid is dat het in de beperkte, afgescheiden toestand van het ego ten onrechte lijkt alsof verruiming van dat ego leidt tot vernietiging ervan en dus van het bestaan van het zelfgevoel van de mens. Om deze illusie door te prikken heeft hij al zijn beschikbare kracht, toewijding, commitment, goede wil en hulp nodig, hulp die hij moet willen en waar hij naar moet uitreiken."
"Hoe groter je inspanningen, hoe meer spirituele kracht je wetmatig oproept en tot de jouwe maakt. Iedere stap van waarheid en goede wil activeert automatisch en onvermijdelijk de machtige creatieve spirituele kracht in en om je heen."


Uitgesproken op 24 maart 1972 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: The Meaning of the Ego and its Transcendence.

Deze lezing is opgenomen in lezingbundel: 7

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl