Lezing 184

Lezing 184: De betekenis van het kwaad en de transcendentie ervan

Citaten:
"“Ik hoef de kracht en de energie van de universele krachten niet te vrezen. Zij zijn goedaardig. In de mate dat ik het allerbeste van mijzelf aan de wereld, het leven, aan alles wat ik doe wil geven, in die mate zal ik veilig zijn en zal ik weten dat de kracht mij zal dragen en ik de kracht zal dragen. En het zal gezegend zijn. Ik kan het vertrouwen en mezelf eraan overgeven. En door mezelf eraan over te geven zal ik als persoon des te sterker worden. Ik zal winnen en niet verliezen omdat ik mezelf in deze kracht kan verliezen. En ik kan mezelf in deze kracht verliezen omdat ik het beste van mezelf geef in liefde, in waarheid, in eerlijkheid en zelfaanvaarding door het overwinnen van alle negatieve impulsen.” "
"Je innerlijke wezen manifesteert zichzelf altijd. Het praat altijd tegen jou, alleen de meeste tijd kies je ervoor om er niet naar te luisteren. En als je jezelf getraind hebt om ernaar te luisteren zul je er steeds meer op afgestemd raken en zal het luid en duidelijk worden wat je innerlijke wezen constant tegen je zegt. Zodra dit gebeurt, heb je werkelijk je kern gevonden. "


Uitgesproken op 11 septemper 1970 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: The Meaning of Evil and its Transcendence.

Deze lezing is opgenomen in lezingbundel: 18

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl