Lezing 224

Lezing 224: Creatieve leegte

Citaten:
"Werkelijk leven bestaat alleen als je je verstand laat trouwen met je geest en je je verstand een tijdje het vrouwelijke principe laat uitdrukken. De hele tijd is je verstand in het mannelijke principe bezig geweest: actie, sturen, doen, controleren. Nu dient je verstand het vrouwelijke principe tot uitdrukking te brengen: ontvankelijk zijn. Dit betekent niet dat je passief moet worden, helemaal niet. Je wordt op een andere manier actiever, en werkelijk onafhankelijker dan je voorheen was."
"Zoals een groot pianist alleen maar een kanaal voor hogere inspiratie kan zijn wanneer hij door de vingeroefeningen en de moeizame, lange studie heengaat die zijn spel uiteindelijk moeiteloos maken, zo moet de door God geïnspireerde mens aan zijn zuiveringsproces aan diepe zelfkennis en eerlijkheid ten aanzien van zichzelf werken. Pas dan gaat het ontvangstkanaal echt passen bij de hogere waarheden en waarden en kan het voor hogere doeleinden beïnvloed, gevormd en gebruikt worden om de wereld en zichzelf te verrijken."


Uitgesproken op 23 oktober 1974 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: Creative Emptiness.

Deze lezing is opgenomen in lezingbundel: 14

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl