Lezing 132

Lezing 132: De functie van het ego met betrekking tot het ware zelf

Citaten:
"Je moet een bepaalde staat bereiken en daar volledig in vertoeven voor je hem achter kunt laten voor een volgende staat. Deze wet is uiterst belangrijk voor jullie om te begrijpen, vrienden. De mens ziet hem vaak over het hoofd, en nog vaker negeert hij hem totaal."
"Zelfbestraffing is een vervanging voor het opgeven van een houding die schuld veroorzaakt. Je gelooft onbewust dat door dit te doen het mogelijk is in deze houding te volharden en jezelf toch van de schuld te verlossen. Daarom blijf je jezelf maar straffen, in de waan dat dit je vasthouden aan destructieve patronen goedmaakt. Als je maar vaak genoeg zegt hoe slecht je bent, als je maar genoeg onder schuldgevoelens te lijden hebt, voel je dat je toch een aardig mens bent, ondanks het feit dat je in een houding volhardt die feitelijk jou noch anderen enig denkbaar voordeel oplevert."


Uitgesproken op 19 maart 1965 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: The Function of the Ego in Relation to the Real Self.

Deze lezing is opgenomen in Padwerk boek:Werken aan jezelf of juist niet?

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl