Lezing 163

Lezing 163: Geestelijke activiteit en ontvankelijkheid

Citaten:
"Je weet heel diep van binnen dat het leven onmogelijk louter datgene kan zijn wat je dagelijks meemaakt; het kan onmogelijk alleen maar dat zijn wat er op het moment is en daarom probeer je je aan het moment te onttrekken. Met het gevolg is dat je het moment verliest. En daardoor verlies je weer de zin van het leven - want ieder kleinste deeltje van een moment bevat alle leven. Jouw strijd om je ware zelf te ontdekken en acceptatie van het ‘nu’ zijn geen tegenstellingen die elkaar uitsluiten. Ze zijn zelfs van elkaar afhankelijk. "
"Aangezien je de wereld buiten je op precies dezelfde manier behandelt als je eigen onbewuste, straal je hetzelfde klimaat uit naar diegenen met wie je te maken hebt. Andere mensen deinzen evenzeer als je eigen onbewuste terug voor die dwingende aanval, voor het feit dat je als het ware zegt: ‘je moet.’ "


Uitgesproken op 10 mei 1968 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: Mind Activity and Mind Receptivity.

Deze lezing is opgenomen in lezingbundel: 14

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl