Lezing 256

Lezing 256: Innerlijke ruimte, de echte wereld; gerichte leegte

Citaten:
"Stel jezelf een paar diepgaande vragen. Ben je echt bereid volledige verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen, met alles wat dat inhoudt? En heb jij je echt verzoend met het feit dat je nog steeds niet volmaakt bent, dat je niet in staat bent géén fouten te maken? Ben je echt bereid de prijs daarvoor te betalen? Hoe meer je daartoe bereid bent, des te lager zal die prijs zijn. Die prijs zal een stap naar een nieuw niveau, een drempel, een noodzakelijke les blijken te zijn."
"Echte individualiteit schept een sociaal wezen dat niet met zijn omgeving in conflict is. Integendeel, zo iemand is innig met anderen verbonden en helpt en steunt ze voortdurend. De werkelijk autonome mens kan zowel een sterke leider als een bereidwillige volgeling zijn, omdat zijn inzicht helder is en zijn individualiteit in de goddelijke werkelijkheid is ingebed. http://www.padwerk.nl/lezingen/lezing/innerlijke-ruimte-de-echte-wereld/"


Uitgesproken op 13 december 1978 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: Inner Space, Focused Emptiness.

Deze lezing is opgenomen in lezingbundel: 6

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl