Lezing 151

Lezing 151: Intensiteit, een hindernis voor zelfverwezenlijking

Citaten:
"Het is al heel waardevol om alleen al je tegenzin waar te nemen om jezelf te ontspannen en te weten dat spanning en intensiteit de directe blokkades zijn voor zelfverwezenlijking. Dan kun je er ook achterkomen dat je tegenzin direct in verband staat met een tegenzin om iets in jezelf te zien. En dit is weer direct verantwoordelijk voor het wantrouwen dat je tegenover jezelf en daarmee tegenover de scheppingskrachten koestert."
"De universele kracht moet in alle niveaus van de persoonlijkheid doordringen, wil deze goed functioneren. Als je op het gebied van je denken te intens bent door het te sterk vasthouden aan bepaalde gezichtspunten, wordt de frisse toevloed van levenskracht verhinderd. Als je op emotioneel gebied een te grote, onechte emotionele intensiteit bezit, kan de levenskracht niet in je doordringen. Als op fysiek gebied je spieren te gespannen en verkrampt zijn, kan de levenskracht niet in je gestel doordringen en dat heeft geleidelijk aan ziekte, verval en fysieke dood tot gevolg."


Uitgesproken op 7 april 1967 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: Intensity: An Obstacle to Self-Realization.

Deze lezing is opgenomen in lezingbundel: 24

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl