Lezing 223

Lezing 223: De Nieuwe Tijd en het nieuwe bewustzijn

Citaten:
"Het nieuwe bewustzijn raadpleegt altijd het hogere zelf en leert rustig en geduldig op het antwoord te wachten. Het is nooit eigenzinnig. Het accepteert dat het nog niet weet. Het houdt zichzelf open voor de stroom. Het heeft geen belang bij een bepaald antwoord. Het maakt ruimte voor een antwoord dat van alles kan zijn, of dat nu het meest begeerde zal zijn of het volledig tegenovergestelde, maar het vertrouwt dat het goed zal zijn wat er ook komt. Het heeft geen vaste overtuiging, het maakt zichzelf leeg. Dat is een van de benaderingen van het nieuwe waardesysteem, dat zich over de planeet moet en zal verspreiden en nu al begonnen is."
"Neem met ons vanavond deel aan een padwerk meditatie tussen 21.00-21.15 uur Alleen de mens die volledig op zijn eigen Godbewustzijn gericht is en dus zijn leven in overeenstemming met zijn behoeften en verlangens schept, kan zijn omgeving inspireren en onderwijzen, of dat nu via onderwijs in de een of andere vorm gebeurt of louter als levensvoorbeeld door zijn opgewektheid, liefde en vermogen om het beste van zichzelf te zijn."


Uitgesproken op 25 septemper 1974 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: The Era of the New Age and New Consciousness.

Deze lezing is opgenomen in lezingbundel: 3

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl