Lezing 42

Lezing 42: Objectiviteit en subjectiviteit

Citaten:
"Alle sferen, afkomstig van de Koning van het universum, worden in deze tijd van het jaar geraakt door sterke liefdeskrachten. Deze kracht, die een zegen is voor je lichaam, je ziel en je geest kan worden ontvangen door iedereen die open is en in stille harmonie."
"Vraag je telkens af als je anderen in gedachten beoordeelt of als je hen hun tekortkomingen kwalijk neemt: “Heb ik misschien een soortgelijke tekortkoming al uit ik die op een andere manier? En heeft degene die ik zo hardvochtig beoordeel misschien kwaliteiten die ik niet heb?” En overdenk dan de kwaliteiten die de ander heeft en die jij niet bezit. Vergeet ook niet jezelf af te vragen of jij tekortkomingen hebt die degene die jij veroordeelt niet heeft. Deze overwegingen zullen je helpen om objectiever naar je boosheid over andermans tekortkomingen te kijken. Stel dat het resultaat van dit onderzoek zou zijn dat jouw fouten echt zoveel minder en je kwaliteiten zo veel meer zijn dan van die ander, dan is dat des te meer reden om verdraagzaamheid en begrip te ontwikkelen. Want in dat geval zou je een hogere graad van ontwikkeling hebben, die je boven alles de verplichting geeft om te begrijpen en te vergeven."


Uitgesproken op 19 december 1958 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: Christmas Blessings -- Objectivity and Subjectivity.

Deze lezing is opgenomen in Padwerk boek:Liefde nader bekeken

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl