Lezing 146

Lezing 146: Op weg naar het ware zelf. Een positieve levenshouding. Niet bang zijn om lief te hebben. Evenwicht tussen activiteit en passiviteit

Citaten:
"Een positief beeld van het universum als heilzame kracht en als zegenrijke bestemming; vrijheid en niet bang zijn om lief te hebben; een gezond evenwicht tussen activiteit en passiviteit: deze drie aspecten vormen een samenhangend geheel dat een individu in staat stelt om in harmonie te zijn met zichzelf en met het leven en zich zo op alle mogelijke manieren te vervullen. Voor het realiseren van deze drie aspecten is het nodig dat het innerlijke centrum van de mens, de kern die wij het ware zelf noemen, gewekt en geactiveerd wordt. "
"Een positief beeld van het universum als een heilzame kracht en heilzame menselijke bestemming; de vrijheid en onbevreesdheid om lief te hebben; een gezond evenwicht tussen activiteit en passiviteit: dit alles vormt een samenhangend geheel waardoor een individu in harmonie met zichzelf en met het leven is en zichzelf zo op alle mogelijke manieren vervult. Deze drie aspecten zijn afhankelijk van het ontwaken en de activatie van het innerlijke centrum van de mens, de kern die wij het ware zelf noemen."


Uitgesproken op 7 oktober 1966 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: The Positive Concept of Life -- Fearlessness to Love -- The Balance Between Activity and Passivity.

Deze lezing is opgenomen in lezingbundel: 32

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl