Lezing 258

Lezing 258: Persoonlijk contact met Jezus Christus; positieve agressie; de werkelijke betekenis van de verlossing

Citaten:
"Je echte wezen, dat zonder een spoortje onwaarachtigheid, fout of misvorming is, leeft in totaal welzijn. Daar bestaat geen pijn. Dit echte wezen ziet je aardse wezen, dat als taak op zich heeft genomen het misvormde deel te corrigeren, met mededogen voor de tijdelijke moeilijkheden. Maar het ziet geen tragedie, want het weet dat alles goed is en dat het tijdelijke leed moet leiden tot verlossing."
"Visualiseer dat je ware wezen - wat betekent in waarheid zijn - dat lijdende deel van jou waarneemt, het deel dat geprest wordt in een mindere wereld te leven waarin je soms lijkt te stikken. Je echte wezen dat zonder een spoortje onwaarachtigheid, fout of misvorming is, leeft daarentegen in totaal welzijn. Daar bestaat geen pijn. Dit echte wezen observeert je aardse wezen, dat als taak op zich heeft genomen het misvormde deel te corrigeren. Het observeert de huidige moeilijkheden met mededogen, maar zonder tragiek, want het weet dat alles goed is en dat het tijdelijke leed tot verlossing moet leiden."


Uitgesproken op 7 februari 1979 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: Personal Contact with Jesus Christ -- Positive Agression -- The Real Meaning of Salvation.

Deze lezing is opgenomen in lezingbundel: 16

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl