Lezing 215

Lezing 215: Psychische kernpunten (vervolg); het eeuwige nu

Citaten:
"Er is maar één veilige en zekere weg naar het gelukzalige eeuwige nu, naar de openbaring van de werkelijkheid in haar grenzeloze dimensies en dat is het vervullen van de taak waarvoor je bent gekomen. Alleen een pad zoals dit kan je daarbij helpen. Je dient te leren door de pijn heen te gaan: de pijn van je illusies, van je schuld en van je onontwikkelde kant. Uiteindelijk is dat waar het allemaal op neerkomt. "
"Het streven naar geluk is de motorkracht, de motiverende kracht die de innerlijke strijd tussen beweging en stagnatie, tussen werkelijkheid en illusie, tussen vervulling en wanhoop naar de kant van beweging, werkelijkheid en vervulling doet doorslaan. Dit moet in een of andere fase gebeuren. De mensen zoeken echter ook een kortere weg. Ze willen soms vervulling van een verlangen verkrijgen zonder de prijs te betalen. De prijs is het speurwerk, van het zoeken en vinden, van leren, van groeien, van veranderen, van zelfzuivering, van het doorvoelen van alle zelfgecreëerde pijn en kwaadaardigheid."


Uitgesproken op 14 november 1973 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: Psychic Nuclear Points Continued -- Process in the Now.

Deze lezing is opgenomen in lezingbundel: 30

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl