Lezing 193

Lezing 193: Samenvatting van de principes van het padwerk; doel en proces

Citaten:
"Weet wanneer jij je op je hogere zelf moet concentreren om de duurzaamheid ervan te versterken en het in staat te stellen leiding te geven; wanneer je aandacht moet besteden aan je lagere zelf met zijn verborgen kwaad, oneerlijkheid en bedrog, zijn gecamoufleerde haat en kwaad; wanneer jij je moet richten op de specifieke listen van je masker (hoe het zich voordoet, welke verdedigingsmechanismen het gebruikt om het lagere zelf verborgen te houden enz.); en weet wanneer de tijd rijp is om gevoelens te ervaren die je vermeden hebt. Deze subtiele wisselingen moet je aanvoelen want iedereen heeft een ander ritme."
"De waarheid leidt ertoe dat de mens in alle mogelijke opzichten de verantwoordelijkheid voor zichzelf aanvaardt. De meeste mensen willen dit niet aanvaarden. Ze zien zichzelf liever als hulpeloze, onschuldige slachtoffers - met al het lijden en uitzichtloosheid die dat met zich meebrengt - dan dat ze de hoop, het licht en de vrijheid van de eigen verantwoordelijkheid aanvaarden. Dit weerspiegelt de emotionele onvolwassenheid van de gehele mensheid."


Uitgesproken op 24 septemper 1971 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: ResumĂȘ of the Basic Principles of the Pathwork: Its Aim and Process.

Deze lezing is opgenomen in lezingbundel: 13

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl