Lezing 66

Lezing 66: Schaamte voor het hoger zelf

Citaten:
"Zoek naar dat deel in je emoties waar je liefde en nederigheid, die aangeboden worden in de gezonde en ware zin van het woord, in werkelijkheid of in je fantasie zwakheid noemt. Zoek naar het gedeelte in je dat gelooft dat kracht afstandelijkheid of een zekere koudheid is. Als je dat vindt, vind jij je verraad aan jezelf. Door de onjuiste denkbeelden te vinden en vervolgens stukje bij beetje je de juiste denkbeelden eigen te maken, zul je niet langer vrezen dat liefde vernederend is en dat nederigheid, vrijgevigheid, genegenheid en het tonen van je ware zelf tekenen van zwakte zijn."
"In de loop van je werk is het noodzakelijk om dat stuk in je te vinden waarin je niet alleen het beste, hoogste en edelste in je verraadt maar ook die ene ouder die vanaf het begin de zwakste was en die jou op een veel bevredigender manier had kunnen liefhebben en koesteren. Dit innerlijk verraad ontdekken en stopzetten is niet van belang vanwege de betreffende ouder maar vooral omdat je er veel meer onder lijdt dan je beseft. Dit verraad bedelft je onder schuldgevoel. Het is je diepste schuldgevoel. http://www.padwerk.nl/lezingen/lezing/66/ "


Uitgesproken op 27 mei 1960 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: Shame of the Higher Self.

Deze lezing is opgenomen in Padwerk boek:Liefde nader bekeken

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl