Lezing 183

Lezing 183: De spirituele betekenis van een crisis

Citaten:
"Elke kleinste schaduw is een crisis, want die hoeft er niet te zijn. Die is er alleen omdat jij je afwendt van de kwestie waardoor de crisis in het leven werd geroepen. Bekijk dus die kleinste schaduwen in je dagelijks leven en vraag jezelf naar de betekenis daarvan. Wat wil je niet zien en niet veranderen? Als je dat onder ogen ziet en echt, echt de werkelijke kwestie wilt zien en veranderen waar dat nodig is, dan heeft de crisis haar rol vervuld. Je zult met betrekking tot die kwestie nieuwe dimensies ontdekken die de zon doen opgaan, en de donkere nacht zal haar ware aard tonen: de opvoeder, de therapeut die het leven voortdurend is, als jij het zo wilt begrijpen."
"“Verandering is een karakteristiek kenmerk van leven. Waar leven is, is eindeloze verandering. Alleen zij die nog in angst en negativiteit verkeren en zich tegen verandering verzetten, zien verandering als iets dat bestreden zou moeten worden.”"


Uitgesproken op 5 juni 1970 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: The Spiritual Meaning of Crisis.

Deze lezing is opgenomen in lezingbundel: 1

De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl