Lezing 245A

Lezing 245A: Vragen en antwoorden

Trefwoorden:
Citaten:
"Jezus heeft gezegd dat jij je moeder, je vader en je partner
moet opgeven om Hem te kunnen volgen.
Hij bedoelde niet dat jij je ouders moet haten of minachten.
Het betekent dat je een volwassen iemand moet worden
en je eigen waarheid moet ontdekken; dat je jezelf van alle vooropgezette meningen en ideeën moet bevrijden en jezelf op die manier voldoende leeg en nieuw maakt zodat je nieuwe waarheden in je op kunt nemen. "
"Je koppigheid, je trots, je angst om bekritiseerd en belachelijk gevonden te worden, kunnen je in de weg staan bij het vinden van de schat, waaraan je zo’n behoefte hebt en waarnaar je diep in jezelf zo verlangt. Daarom heeft Jezus zo duidelijk gezegd dat je je moeder, je vader en je partner moet opgeven om Hem te kunnen volgen. Dat was precies wat hij bedoelde. Hij bedoelde niet dat je je ouders moet haten of minachten. Het betekent dat je een volwassen iemand moet worden en je eigen waarheid moet ontdekken; dat je jezelf van alle vooropgezette meningen en ideeën moet bevrijden en jezelf op die manier voldoende leeg en nieuw maakt zodat je nieuwe waarheden in je op kunt nemen."


Uitgesproken op 30 november 1977 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: Questions and Answers.


De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl