Lezing 79

Lezing 79: Vragen en antwoorden

Trefwoorden:
Citaten:
"Het sterke, vaak onbewuste verlangen om in de wereld die je het meest wenselijk toeschijnt thuis te horen, brengt ongeduld voort. Het maakt dat je kunstmatige houdingen aanneemt en kunstmatige emoties hebt. Aangezien noch deze ‘wenselijke wereld’ noch de manier waarop je die probeert te krijgen, gestoeld is op de werkelijkheid of de waarheid, wordt je echte zelf helemaal bedekt en daardoor je echte kracht ook. "
"Alle conflicten wijzen op een innerlijke verdeeldheid van de mens. Het kruis laat dit zien door middel van de twee balken – de ene horizontaal, de andere verticaal – waarmee twee tegenovergestelde richtingen worden aangegeven. Zolang de tegenstellingen niet met elkaar in harmonie gebracht kunnen worden, zijn pijn en lijden het gevolg. Maar als deze strijd eenmaal met succes gestreden is, verrijst de ware mens en leeft in harmonie, vrede en vreugde. Jezus heeft dit hele proces voorgeleefd."


Uitgesproken op 3 februari 1961 door Eva Pierrakos

Oorspronkelijke Engelse titel: Questions and Answers.


De lezingen mogen onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Wil je graag in een persoonlijk contact met iemand van Padwerk Nederland meer over Padwerk en de Padlezingen horen, neem dan contact op via secretariaat(at)padwerk.nl